Sheet Pan Paprika Chicken
11 Gennaio 2023Preheat oven at 200 C / 400 F. Prepare baking pan – Line a 15 x 10 sheet pan with foil or parchment paper for easy clean-up. Spray pan – Or spread the parchment or foil with oil. Cut veggies – Wash, peel, and cut carrots into long thick strips, potatoes, and onions into round slices. Season chicken – In a large bowl, season the chicken with salt and pepper. Prepare marinade – In a small bowl, combine all the marinade ingredients – combine well with a whisk. Spread over sheet pan – Place the chicken on the foil surrounded by the carrot, whole garlic cloves, and onion slices. Coat everything – Pour the marinade over everything and toss to coat. Bake – Roast in the oven on the middle rack for about 35 to 40 minutes. (if using a thermometer the internal temperature of the chicken should read 165F Tips – If you like crisp potatoes, remove the chicken pieces and let the potatoes cook a while longer. Rest – Let the chicken rest for at least 10 minutes before serving.
Traduzione in Italiano:
Preriscaldare il forno a 200 C / 400 F. Preparare la teglia-rivestimento una padella da 15 x 10 con carta per fogli o pergamena per una facile pulizia. Spruzzare la padella – o allargare la pergamena o la pellicola con olio. Taglia le verdure: lava, sbucciano e taglia le carote in strisce lunghe spesse, patate e cipolle in fette rotonde. Condisci il pollo: in una ciotola capiente, condire il pollo con sale e pepe. Prepara la marinata – in una piccola ciotola, unisci tutti gli ingredienti della marinata – unisci bene con una frusta. Distribuire sulla padella: posizionare il pollo sulla pellicola circondata dalla carota, spicchi d’aglio interi e fette di cipolla. Ricopri tutto: versa la marinata su tutto e lancia per ricoprire. Cuocere: arrostire nel forno sulla griglia centrale per circa 35-40 minuti. (Se si utilizza un termometro, la temperatura interna del pollo dovrebbe leggere punte di 165F – se ti piacciono le patate croccanti, rimuovere i pezzi di pollo e lasciare cuocere le patate un po ‘più a lungo. Riposati, lascia riposare il pollo per almeno 10 minuti prima di servire.