Sheet Pan Shawarma Chicken with Potatoes and Onions
11 Gennaio 2023Preheat the oven at 200 C / 400 F Clean and skin chicken pieces. Remove any excess trimmings Season with salt, pepper and lemon juice Rub grated ginger and garlic into the chicken pieces Rub the shawarma spice all over the chicken Let chicken marinate while you prepare the veggies This chicken can be left to marinate overnight in the fridge as well. Wash, peel and cut potatoes into bitesize pieces Cut onions and lemon into round slices – remove seeds from lemon slices. Separate garlic cloves from the bulb but leave the skin on. Grease the sheet pan with 2 tbsp olive oil to prevent sticking. Place potatoes on the sheet pan Sprinkle with salt and pepper to season. Lay chicken pieces over potatoes Place onion and garlic slices all over chicken pieces. Sprinkle salt and pepper over onion and lemon slices. Drizzle remaining olive oil all over the ingredients. Bake in a preheated oven for 45 to 60 minutes Turning chicken and potatoes every 20 mins to encourage even cooking. When done – remove from the hot sheet pan to a serving platter if desired.
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 200 c / 400 F puliti e pezzi di pollo. Rimuovi la stagione delle guarnizioni in eccesso con sale, pepe e succo di limone strofinare lo zenzero grattugiato e l’aglio nei pezzi di pollo strofinare la spezia shawarma su tutto il pollo, il pollo si marina mentre si prepara le verdure che questo pollo può essere lasciato per marinare durante la notte e . Lavare, sbucciarsi e tagliare le patate in pezzi btisize tagliati cipolle e limone a fette rotonde: rimuovere i semi dalle fette di limone. Separare gli spicchi di aglio dal bulbo ma lasciare la pelle accesa. Ungere la teglia con 2 cucchiai di olio d’oliva per evitare l’attacco. Metti le patate sulla padella cospargere con sale e pepe per stagione. Piena i pezzi di pollo sopra le patate metti le fette di cipolla e aglio su tutti i pezzi di pollo. Cospargere di sale e pepe sopra la cipolla e le fette di limone. Irrorare l’olio d’oliva rimanente su tutti gli ingredienti. Cuocere in un forno preriscaldato per 45 a 60 minuti girando di pollo e patate ogni 20 minuti per incoraggiare anche la cottura. Al termine, rimuovi dalla padella calda a un piatto da portata se lo si desidera.