Skillet Chicken with Mushroom Sauce
11 Gennaio 2023Cut large chicken thighs in half if necessary. Season chicken with salt, pepper, and paprika. Add 1 tbsp of oil to the cast-iron skillet or sauté pan. Sear the chicken on both sides – about 2 minutes. Remove chicken from the pan – set aside. In the same pan, sauté onions and garlic in the remaining oil until onions are translucent. Add the mushrooms and a pinch of salt. Cook on medium-high until mushrooms release all their liquid – about a minute or two. Add the Italian seasoning and oregano, followed by the chicken stock. Combine well. Return the chicken back to the pan. Cook for 2 minutes – turning the chicken over so it coated with the sauce. Add the butter and fresh cream – combine well. Cook on medium-low heat until chicken is cooked through. About 8 to 10 minutes for chicken thighs and legs (4 to 5 minutes for chicken breast). Finally, add the lemon juice and parsley. Serve with steamed rice, mashed potatoes or pasta.
Traduzione in Italiano:
Tagliare le cosce di pollo grandi a metà se necessario. Condisci il pollo con sale, pepe e paprika. Aggiungi 1 cucchiaio di olio alla padella in ghisa o alla padella. Scottare il pollo su entrambi i lati – circa 2 minuti. Rimuovi il pollo dalla padella: mettere da parte. Nella stessa padella, soffriggere le cipolle e l’aglio nell’olio rimanente fino a quando le cipolle sono traslucide. Aggiungi i funghi e un pizzico di sale. Cuocere a medio -alto fino a quando i funghi rilasciano tutto il loro liquido, circa un minuto o due. Aggiungi il condimento italiano e l’origano, seguito dal brodo di pollo. Combina bene. Riporta il pollo nella padella. Cuocere per 2 minuti – girare il pollo in modo che si rivesti con la salsa. Aggiungi il burro e la panna fresca: unisci bene. Cuocere a fuoco medio-basso fino a quando il pollo è cotto. Circa 8-10 minuti per cosce e gambe di pollo (da 4 a 5 minuti per il petto di pollo). Infine, aggiungi il succo di limone e il prezzemolo. Servire con riso al vapore, purè di patate o pasta.