Skinny Mashed Potatoes

Skinny Mashed Potatoes

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Wash, peel and dice the potatoes into equal size pieces about 1 ½ inch.Pro tip – Don’t dice the potatoes too small as they absorb too much moisture. Boil the potatoes in a large pot of cold salted water. Bring to a boil and cook for 10 to 12 minutes until fork tender.Pro tip – Always cook potatoes in cold not hot water. That way they do not become soggy. Drain the potatoes in a colander and put them back into the same pot on low heat for another two minutes.Pro tip – Placing them back in the pot over low heat will dry out any excess moisture in the potatoes. Take it off the heat. Use the potato ricer or potato masher and mash the potatoes.Pro tip – The potato ricer gives a smooth creamy mashed potato while a vegetable masher can leave some lumps. Both are of course delicious. Combine the milk, butter, sugar, salt, and pepper in a microwave-safe bowl or saucepan. Heat until all the sugar is melted. Next, pour the milk mixture over the potatoes combine well. Add the Parmesan and gently combine it again. Pro tip – Do not stir the potatoes rigorously as it makes the potatoes starchy and sticky. Taste and adjust seasoning. Serve topped with a nob of butter and fresh parsley. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Lavare, sbucciarsi e tagliare le patate in pezzi di uguaglianza di circa 1 ½ pollice. Fai bollire le patate in una grande pentola di acqua salata fredda. Portare a ebollizione e cuocere per 10-12 minuti fino a forchetta tenera. Suggerimento per la punta – cuocere sempre patate in acqua non calda. In questo modo non diventano molli. Scolare le patate in uno scolapasta e rimetterle nella stessa pentola a fuoco basso per altri due minuti. PROPRIO – Posizionarle nella pentola a fuoco basso asciugherà qualsiasi umidità in eccesso nelle patate. Toglilo dal fuoco. Usa il ricer di patate o lo schiacciatore di patate e schiacciano le patate. Punta per la punta – Il ricer di patate dà una purè di patate cremose liscia mentre uno schiacciatore vegetale può lasciare alcuni grumi. Entrambi sono ovviamente deliziosi. Unisci il latte, il burro, lo zucchero, il sale e il pepe in una ciotola o una casseruola a microonde. Riscalda fino a quando tutto lo zucchero è sciolto. Quindi, versare la miscela di latte sulle patate unire bene. Aggiungi il parmigiano e combinalo di nuovo delicatamente. Suggerimento pro – Non mescolare rigorosamente le patate in quanto rende le patate amido e appiccicose. Assaggia e regola il condimento. Servire condito con un nob di burro e prezzemolo fresco. Divertiti!