Slow Cooker Beef in Red Wine Sauce

Slow Cooker Beef in Red Wine Sauce

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Clean, and chop the veggies into large bite-size pieces (3-inches). Using a chef’s knife and sturdy cutting board, clean beef of any excess fat and cut into 3-inch chunks Season beef with salt, pepper, and toss in the flour – coat well.Tip – The flour gives these that toasted brown look and will help thicken the sauce later. In a skillet over medium heat sear the beef with oil on all sides.Tip – Cook 2 minutes on one side before you turn over. Then cook 2 minutes on the other side as well. Once the beef is browned remove from the pan and set aside To the same skillet – add a tablespoon more oil and saute the onion, ginger, and garlic. Remove and set aside. To the same skillet add red wine and deglaze the pan. Remove pan for the heat and set aside. Place the meat (and bones) in the slow cooker, followed by the onion mixture and deglazed liquid. Add the bay leaves, cinnamon, rosemary, and thyme. Combine the tomato paste into the stock and add to the slow cooker too. Once all the ingredients are in the slow cooker ensure the meat is tucked into the sauce. Cook in the slow cooker or crockpot until the meat is fork-tender.You can cook for 6 to 8 hours on low or for 3 to 4 hours on high. Personally, I like cooking on low so the meat is moist, juicy and fork-tender When ready sprinkle with fresh herbs like parsley or cilantro.

Traduzione in Italiano:

Pulisci e taglia le verdure in grandi pezzi di dimensioni ridotte (3 pollici). Usando il coltello da chef e il robusto tagliere, la carne pulita di qualsiasi grasso in eccesso e tagliato in pezzi da 3 pollici di manzo con sale, pepe e gettare la farina – ricoprire bene – la farina dà a questi quell’aspetto marrone tosta Aiuta ad addensare la salsa più tardi. In una padella a fuoco medio -calore scottare il manzo con olio su tutti i lati. Tip – cuocere 2 minuti su un lato prima di girare. Quindi cuocere 2 minuti anche dall’altra parte. Una volta che il manzo viene dorato, togliersi dalla padella e mettere da parte sulla stessa padella: aggiungi un cucchiaio di più olio e rosola la cipolla, lo zenzero e l’aglio. Rimuovere e mettere da parte. Alla stessa padella aggiungere vino rosso e sfuggire la padella. Rimuovere la padella per il fuoco e mettere da parte. Posizionare la carne (e le ossa) nella pentola lenta, seguita dalla miscela di cipolla e liquido deglasso. Aggiungi le foglie di baia, la cannella, il rosmarino e il timo. Combina la pasta di pomodoro nel brodo e aggiungi anche al fornello lento. Una volta che tutti gli ingredienti sono nella pentola lenta, assicurarsi che la carne sia nascosta nella salsa. Cuocere la pentola a cottura lenta o il crockpot fino a quando la carne è Tender. Personalmente, mi piace cucinare a bassa, quindi la carne è umida, succosa e tensa da forchetta quando è pronta cospargere con erbe fresche come prezzemolo o coriandolo.