Slow Cooker Indian Chicken Curry

Slow Cooker Indian Chicken Curry

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Thaw the chicken at least an hour before cooking. Pat dry with a clean paper towel. Season with salt and pepper. Add it to the slow cooker.Tip – Frozen or wet chicken will result in too much liquid in the finished dish, plus the marinade won’t stick to it. In a food processor blend onions, ginger, garlic, and oil to a smooth paste. Add ¼ cup water, all the spices, and blend some more. Pour over the chicken in the slow cooker. Coat well. Tip -The chicken can be marinated in a bowl and kept in the fridge for up to 12 hours. Thaw an hour before cooking. Then add the cherry tomatoes, tomato paste, lemon juice, and yogurt to the slow cooker over the chicken. Season with salt and pepper. Combine well. Tip- If the plain yogurt is too sour, you can reduce the lemon juice by half. Cover the slow cooker with its lid. Cook until chicken is almost falling off the bones. You can cook for 3 hours on high or 4 hours at low temperature.Tip – if you use chicken breast do not cook too long. Just 3 hours on low would be enough otherwise the chicken will be too dry. When done, taste and adjust seasoning. Add salt, pepper, or lemon juice if necessary. Sprinkle with chopped cilantro or parsley. In a food processor grind onions, ginger, garlic to a smooth paste. Add ¼ cup water, spices, and blend some more. Set aside In a skillet or Dutch oven saute onion, garlic, ginger in oil for 2 minutes. Add the ground marinade and saute for 2 to 3 minutes until fragrant. Add the chicken, tomato paste, cherry tomatoes, lemon juice, and yogurt. Season with salt and pepper. Bring to a boil – then reduce heat to a low gentle simmer. Cover the pot and cook on low for 60 to 90 minutesTip – stir every 20 minutes and making sure there is enough liquid to prevent the bottom from sticking. If necessary add ¼ to ½ cups water as necessary. Cook until the chicken is fork-tender and falling off the bone. Sprinkle with chopped cilantro or parsley. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Scongelare il pollo almeno un’ora prima di cucinare. Pat asciugare con un tovagliolo di carta pulito. Condire con sale e pepe. Aggiungilo alla pentola lenta. In un robot da cucina miscela cipolle, zenzero, aglio e olio per una pasta liscia. Aggiungi ¼ di tazza di acqua, tutte le spezie e mescola ancora. Versare sopra il pollo nella pentola lenta. Ricoprire bene. Suggerimento -La pollo può essere marinato in una ciotola e tenuto in frigorifero per un massimo di 12 ore. Scongelare un’ora prima di cucinare. Quindi aggiungi i pomodorini, la pasta di pomodoro, il succo di limone e lo yogurt al fornello lento sopra il pollo. Condire con sale e pepe. Combina bene. Tip- Se lo yogurt semplice è troppo acido, puoi ridurre la metà del succo di limone. Copri il fornello lento con il coperchio. Cuocere fino a quando il pollo non sta quasi cadendo dalle ossa. Puoi cuocere per 3 ore ad alte o 4 ore a bassa temperatura. Solo 3 ore al minimo sarebbero sufficienti, altrimenti il ​​pollo sarà troppo asciutto. Al termine, assaggia e regola il condimento. Aggiungi sale, pepe o succo di limone se necessario. Cospargere con coriandolo o prezzemolo tritato. In un robot da cucina macina cipolle, zenzero, aglio per una pasta liscia. Aggiungi ¼ di tazza di acqua, spezie e mescola ancora. Mettere da parte in una padella o in forno olandese saltare la cipolla, l’aglio, lo zenzero in olio per 2 minuti. Aggiungere la marinata a terra e rosolare per 2-3 minuti fino a quando non è profumato. Aggiungi il pollo, la pasta di pomodoro, i pomodorini, il succo di limone e lo yogurt. Condire con sale e pepe. Portare a ebollizione: quindi ridurre il calore a un cuocere a fuoco lento. Coprire la pentola e cuocere a bassa per 60-90 minutestip: mescolare ogni 20 minuti e assicurarsi che ci sia abbastanza liquido per evitare che il fondo si attacchi. Se necessario aggiungere ¼ a ½ tazze di acqua se necessario. Cuocere fino a quando il pollo non è Tender e cadendo dall’osso. Cospargere con coriandolo o prezzemolo tritato. Divertiti!