Softest Garlic Butter Naan

Softest Garlic Butter Naan

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Place the sliced garlic, butter, and olive oil in a frying pan. Melt and simmer on low for 5 minutes to infuse the oil. Set aside, keep warm In a mixing bowl or measuring cup combine warm water (110 F), yeast, sugar, and oil. Stir and set aside to foam for 3 mins.Pro-tip- instant yeast does not need to be activated but I like to ensure my yeast is good and working for me. You may choose to add all ingredients directly to the flour. Measure the flour and salt in a mixing bowl or stand mixer with the dough hook. Add the yeast mixture followed by the yogurt and egg. Combine well.Pro-tip – if you do not like kneading I highly recommend using a stand mixer with the hook attachment. Knead – By hand – transfer to a well-dusted worktop and knead for 5 to 6 minutes – Stand mixer – once all the flour is well incorporated knead on medium for 4 to 5 minutes When the dough is soft, shiny, but still slightly sticky shape into a ball. Place the dough in an oiled bowl seam side down. Coat the surface with oil to prevent drying. Cover with a clean kitchen cloth or plastic wrap. Leave in a warm place. Let rise for 60 to 90 minutes until double in volume. Pro-tip – in winter you may need 90 minutes or more but in summer the dough may double in 45 minutes. If you can’t attend to it at that moment. De-gas, reshape, and let double in volume again. When the dough is double in volume transfer to a well-dusted floured surface. De-gas, reshape into a ball. Then roll into a small log. Pro-tip – at this point there is no need for additional flour. So use a light dusting of flour Divide the dough into 12 portions – first in half and then half again, until you have 16 shapes. Roll each into a ball and let rest for 5 to 7 minutes Pro tip – resting helps the gluten relax and makes working with dough easy so use that in your favor. Stovetop cooking – Heat a skillet pan on high. Place the naan on the skillet – let cook for 30 secs on the first side – you will see some bubbles.1. Flip the naan, let cook on the second side for another 30 secs2. Cook on the first side again for another 30 secs3. Flip it back to the first side again – 30 secs.Pro tip – You flip three times cooking the naan for 30 secs on each side. Avoid turning too often and it can cause the naan to dry out. Oven Cooking – Preheat the oven to 220 C/440 F for at least 20 minutes before you put the first naan in. 1. Dust the try with some cornmeal or flour – place the naan on the try2. Place the tray in the preheated oven on the top shelf closer to the grill for about 2 to 3 minutes turning once or twice. Until you see it’s puffed up and has dark spots.Alternatively, place them on a hot pizza stone at 250C / 500 F – for 2 to 3 minutes.Pro tip – The time of 2 to 3 minutes will vary depending on how HOT your oven is. So keep a close watch. When the naan is almost cooked lightly brush it with the garlic butter mixture on both sides. Sprinkle with nigella seeds which should stick to the oil. As soon as you take the naans off the heat, wrap them in a clean kitchen towel or cheesecloth. This retains moisture back into the naan keeping it soft.

Traduzione in Italiano:

Metti l’aglio a fette, il burro e l’olio d’oliva in una padella. Sciogliere e cuocere a fuoco lento per 5 minuti per infondere l’olio. Metti da parte, tieniti caldo in una ciotola o in una tazza di misurazione combinare acqua calda (110 F), lievito, zucchero e olio. Mescolare e mettere da parte in schiuma per 3 minuti. Non è necessario attivare il lievito istantaneo, ma mi piace assicurarmi che il mio lievito sia buono e che funzioni per me. Puoi scegliere di aggiungere tutti gli ingredienti direttamente alla farina. Misurare la farina e il sale in una ciotola o un miscelatore con il gancio dell’impasto. Aggiungi la miscela di lievito seguita da yogurt e uovo. Combina Well.Pro -tip – Se non ti piace impastare, consiglio vivamente di usare un mixer con l’attaccamento del gancio. Impastare – a mano – Trasferire in un piano di lavoro ben spolverato e impastare per 5-6 minuti – Mexer stand – Una volta che tutta la farina è ben incorporata impastato su mezzo per 4-5 minuti quando l’impasto è morbido, lucido, ma ancora leggermente appiccicoso modellare in una palla. Posizionare l’impasto in una ciotola oliata il lato verso il basso. Rivestire la superficie con olio per evitare l’asciugatura. Coprire con un panno da cucina pulito o un involucro di plastica. Lasciare in un posto caldo. Lasciare sorgere da 60 a 90 minuti fino a doppio in volume. Pro -Tip – In inverno potresti aver bisogno di 90 minuti o più, ma in estate l’impasto può raddoppiare in 45 minuti. Se non riesci a occuparsene in quel momento. De-gas, rimodellare e lasciare di nuovo raddoppiare il volume. Quando l’impasto è doppio in volume di trasferimento in una superficie infarinata ben spolverata. De-gas, rimodellare in una palla. Quindi arrotolare in un piccolo tronco. Pro -tip – A questo punto non è necessario farina aggiuntiva. Quindi usa una leggera spolverata di farina dividi l’impasto in 12 porzioni – prima a metà e poi di nuovo metà, fino a quando non hai 16 forme. Rotola ciascuno in una palla e lascia riposare per 5-7 minuti di punta – riposo aiuta il glutine a rilassarsi e rende facile lavorare con l’impasto, quindi usalo a tuo favore. Cottura da piano cottura – Scalda una padella in alto. Metti il ​​naan sulla padella – lascia cuocere per 30 secondi sul primo lato – vedrai alcune bolle. Capovolgi il naan, lascia cuocere sul secondo lato per altri 30 secs2. Cuocere di nuovo sul primo lato per altri 30 secs3. Torna di nuovo al primo lato – Suggerimento per 30 secondi – Ti capovolgi tre volte cucinando il naan per 30 secondi su ciascun lato. Evita di girare troppo spesso e può far asciugare il Naan. Cooking da forno – Preriscalda il forno a 220 C/440 F per almeno 20 minuti prima di mettere il primo Naan. 1. Spolverare il tentativo con una farina di mais o farina – Metti il ​​naan sul try2. Posizionare il vassoio nel forno preriscaldato sullo scaffale superiore più vicino alla griglia per circa 2-3 minuti girando una o due volte. Fino a quando non vedi è gonfio e ha macchie scure. Alternativamente, mettili su una pietra per pizza calda a 250 ° C / 500 F – per 2-3 minuti. Suggerimento per i 2-3 minuti varia a seconda di quanto è caldo il forno è. Quindi tieni un orologio da vicino. Quando il Naan viene quasi cotto, spazzolarlo leggermente con la miscela di burro all’aglio su entrambi i lati. Cospargere con semi di nigella che dovrebbero attaccarsi all’olio. Non appena togli i Naan dal fuoco, avvolgili in un cuscinetto da cucina pulito o una garza. Questo trattiene l’umidità nel naan mantenendola morbida.