Strawberry Panna Cotta
11 Gennaio 2023Pulse the strawberries and sugar in a food processor or blender until smooth. Sieve through a fine mesh to remove seeds. Use one cup for the panna cotta mixture and save the rest for the topping. Sprinkle gelatin over the cold milk. Stir and set aside for 3 to 5 minutes. In a heavy-bottom saucepan, heat the cream & sugar until sugar dissolves and cream comes to an almost boil. Add the vanilla and the soaked gelatin milk. Continue to cook until the gelatin is all dissolved and the mixture is well heated through. Take the mixture off the heat and add one cup of strawberry puree. Sieve the mixture through a mesh to get any undissolved gelatin or remaining strawberry seeds. Gently pour the mixture into individual serving glasses Let chill in the refrigerator for at least 4 hours Divide the remaining strawberry puree between the chilled individual panna cotta. Garnish with fresh strawberries Enjoy
Traduzione in Italiano:
Pulse le fragole e lo zucchero in un robot da cucina o frullatore fino a che liscio. Setacciare attraverso una maglia fine per rimuovere i semi. Usa una tazza per la miscela di panna cotta e salva il resto per il condimento. Cospargere la gelatina sul latte freddo. Mescolare e mettere da parte per 3-5 minuti. In una casseruola a fondo pesante, scalda la panna e lo zucchero fino a quando lo zucchero si dissolve e la panna arriva quasi a ebollizione. Aggiungi la vaniglia e il latte di gelatina imbevuto. Continua a cuocere fino a quando la gelatina non si è sciolta e la miscela è ben riscaldata. Togli il composto dal fuoco e aggiungi una tazza di purea di fragole. Setacciare la miscela attraverso una maglia per ottenere una gelatina nonsolvellata o semi di fragola rimanenti. Versare delicatamente la miscela in singoli occhiali da portata lascia raffreddare il frigorifero per almeno 4 ore dividere la purea di fragola rimanente tra la panna cotta fredda. Guarnire con fragole fresche divertiti