Strawberry Panna Cotta Tart

Strawberry Panna Cotta Tart

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In the bowl of a stand mixer with the paddle attachment, cream butter and sugar for just a minute until well combined. Add the vanilla extract, salt, and egg yolk – and combine well.Tip – do not overmix the butter and sugar, as we do not want to add too much air to it Finally, add the flour and combine well. Make a disc and wrap it in plastic wrap. Chill the dough in the refrigerator for at least two hours or until firm enough to roll.Tip – Time permitting chill the dough overnight it works best. Roll the dough on a lightly dusted work surface. Transfer to a 9-inch tart pan with removable bottom. Press into the pan with your fingers then trim the excess dough at the edges with a rolling pin, or your thumb. Chill the tart shell for a minimum of 30 minutes. Preheat the oven at 375F / 190 C / Gas Mark 5 Line the chilled dough with parchment paper. Fill the inside of the pastry with baking beans or pie weights. Bake for 20 to 25 minutes until the edges are lightly starting to brown. Remove the pie weights and parchment paper. Continue to bake the crust without pie weights for a further 10 to 12 minutes. Or until the center is golden.Tip – if the edges start to get too dark, cover the edges with foil or a pie shield Cool completely at room temperature then place the tart shell in the freezer for an hour.Tip – We freeze the tart so that the panna cotta does not soak in the shell but almost sets when it hits the cold surface. Pulse the strawberries in a food processor or blender until smooth. Pass through a fine mesh or sieve to remove seeds. Use the amount requested in this recipe. In a bowl, add the milk and sprinkle gelatin over the cold milk. Stir and set aside for 3 to 5 minutes.Tip – if you let the gelatin bloom/soak it will dissolve easily with a smoother consistency rather than grainy In a heavy-bottom saucepan, heat the cream and sugar until sugar dissolves and cream comes to an almost boil. Add the vanilla extract and the soaked gelatin milk. Continue to cook until the gelatin is all dissolved and the mixture is well heated thru. Take the mixture off the heat and add the strawberry puree. Sieve the mixture thru a mesh Tip – straining will remove any undissolved gelatin or remaining strawberry seeds. Let cool for five minutes. Then, gently pour the mixture into the cooled/partially frozen tart shell.Tip – I prefer to pour over the back of a spoon for a gentle pour. That way you won’t get any crumbs from the tart into the panna cotta mixture. Carefully place the tart in the fridge (not freezer) and chill for at least 4 hours until the pannacotta is set.Tip – If you keep the tart shell in its pan on a baking tray it is easier to move around and prevent accidents. Decorate with fresh cut strawberries ( I also added some blackberries for contrast) Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Nella ciotola di un miscelatore da supporto con l’attacco a paletta, il burro di crema e lo zucchero per un minuto fino a quando ben combinati. Aggiungi l’estratto di vaniglia, il sale e il tuorlo d’uovo – e unisci bene. Crea un disco e avvolgilo in un involucro di plastica. Raffreddare l’impasto in frigorifero per almeno due ore o fino a quando non è abbastanza fermo da rotolare. Tip – Tempo permettendo a raffreddare l’impasto durante la notte funziona meglio. Arrotolare l’impasto su una superficie di lavoro leggermente spolverata. Trasferire in una padella da 9 pollici con fondo rimovibile. Premere nella padella con le dita, quindi tagliare l’impasto in eccesso ai bordi con un mattarello o il pollice. Raffreddare il guscio crostata per un minimo di 30 minuti. Preriscalda il forno a 375F / 190 C / Gas Mark 5 Line dell’impasto refrigerato con carta pergamena. Riempi l’interno della pasticceria con fagioli o pesi per torte. Cuocere per 20-25 minuti fino a quando i bordi iniziano leggermente a dorare. Rimuovere i pesi della torta e la carta pergamena. Continua a cuocere la crosta senza pesi di torta per altri 10-12 minuti. O fino a quando il centro non è dorato. in modo che la panna cotta non si immerge nel guscio ma quasi si metta quando colpisce la superficie fredda. Pulse le fragole in un robot da cucina o frullatore fino a che liscio. Passare attraverso una maglia fine o un setaccio per rimuovere i semi. Utilizzare l’importo richiesto in questa ricetta. In una ciotola, aggiungi il latte e cospargi la gelatina sul latte freddo. Mescolare e mettere da parte per 3-5 minuti. un ebollizione quasi. Aggiungi l’estratto di vaniglia e il latte di gelatina imbevuto. Continua a cuocere fino a quando la gelatina non è tutta sciolta e la miscela è ben riscaldata. Togli la miscela dal fuoco e aggiungi la purea di fragole. Setacciare la miscela attraverso una punta a maglie: la tensione rimuoverà qualsiasi gelatina nonsolvetta o semi di fragola rimanenti. Lasciare raffreddare per cinque minuti. Quindi, versare delicatamente la miscela nella guscio arrossata raffreddata/parzialmente congelata. In questo modo non riceverai briciole dalla crostata nella miscela di panna cotta. Posizionare con cura la crostata nel frigorifero (non il congelatore) e rilassarsi per almeno 4 ore fino a quando la pannacotta è impostata. Decorare con fragole fresche (ho anche aggiunto alcune more per il contrasto) divertiti!