Tandoori Prawn Masala

Tandoori Prawn Masala

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Clean and devein prawns or shrimps. Drain the prawn well and pat them dry.Pro tip – I leave the tails on because they look aesthetic but you can take them off as well. Place all marinade ingredients in a bowl and combine well. Add prawns/shrimp to the marinade and coat them well. Leave the prawns to marinate for an hour on the counter or up to 12 hours in the fridge.Pro tip – You can also thread the prawns on a skewer and cook them on the BBQ. Heat oil in a skillet over medium heat. Add the marinated prawns along with the marinade. Cook on medium heat, stirring so it does not stick to the pan. Continue to cook stirring until prawns change color to light pink. Prawns cook fairly quick 8 to 10 minutes. When the prawns are cooked, add the butter and sprinkle with fresh coriander. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Pulire e sfogliare gamberi o gamberi. Scolare bene il gambero e asciugarli a secco. Suggerimento – Lascio le code perché sembrano estetiche ma puoi anche toglierle. Metti tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola e combina bene. Aggiungi gamberi/gamberi alla marinata e ricoprili bene. Lasciare i gamberi per marinare per un’ora sul bancone o fino a 12 ore in frigorifero. Suggerimento per la punta: puoi anche infilare i gamberi su uno spiedino e cuocerli sul barbecue. Scaldare l’olio in una padella a fuoco medio. Aggiungi i gamberi marinati insieme alla marinata. Cuocere a fuoco medio, mescolando in modo che non si attacchi alla padella. Continua a cuocere mescolando fino a quando i gamberi cambiano colore in rosa chiaro. I gamberi cucinano abbastanza velocemente da 8 a 10 minuti. Quando i gamberi vengono cotti, aggiungi il burro e cospargi di coriandolo fresco. Divertiti!