Tuna Potato Patties
11 Gennaio 2023If using fresh, saute the chopped onions and garlic in a frying pan on medium heat with a tsp of olive oil until onions are translucent. Set aside (You can also use onion and garlic powder) Drain the can of tuna in a colander. Shred the tuna flakes well so there are no lumps. Set aside Grate the potato and squeeze out any excess moisture. Do this just when you are ready to assemble to prevent the potatoes from getting oxidized. In a mixing bowl, combine the tuna along with potato, onion, garlic, herbs, spices, seasoning, and eggs. Divide the mixture into 6 medium or 8 small patties. Add oil or butter to a frying pan or cast-iron skillet on medium heat. Cook the patties for 3 to 4 minutes on each side until lightly golden. If necessary drizzle some more olive oil. Serve hot with ketchup, mayonnaise, or tartar sauce
Traduzione in Italiano:
Se usi freschi, rosolare le cipolle tritate e l’aglio in una padella a fuoco medio con un cucchiaino di olio d’oliva fino a quando le cipolle sono traslucide. Metti da parte (puoi anche usare la cipolla e l’aglio in polvere) scolare la lattina di tonno in uno scolapasta. Brabbare bene i fiocchi di tonno, quindi non ci sono grumi. Metti da parte grattugiato la patata e spremi qualsiasi umidità in eccesso. Fallo proprio quando sei pronto a montare per evitare che le patate si osserrino. In una ciotola, unisci il tonno insieme a patate, cipolla, aglio, erbe, spezie, condimento e uova. Dividi la miscela in 6 medi o 8 piccoli polpette. Aggiungi olio o burro in una padella o una padella in ghisa a fuoco medio. Cuocere le polpette per 3-4 minuti su ciascun lato fino a doratura. Se necessario, condire un po ‘di olio d’oliva. Servire caldo con ketchup, maionese o salsa tartara